Zilveren Labradors en Charcoal Labradors

De zilveren labradors en charcoal labradors zijn slechts op één punt anders dan de labrador zoals we die kennen en dat is zijn kleur. Zijn kleur is zilver grijs of houtskool, maar hij is even lief en goedmoedig als de bruine, zwarte of champagne labrador. Wij fokken onze zilveren en houtskool labradors met een stamboom van de Europese Rashonden Vereniging. 

Retrievers en waterhonden.

De verschillende typen Labradors

Eigenlijk bestaan er twee typen labradors, te weten: De Amerikaanse en de Engelse

De Amerikaanse Labrador retriever is groter en tegelijk dunner. De botstructuur is lichter en de kop is smaller. Ze hebben minder neiging tot overgewicht en ogen over het algemeen wat slanker.

De Engelse labrador is een wat kleinere hond met een iets stompere neus en ook heeft hij een neiging tot overgewicht. De engelse labrador moet echt afgewogen gevoed worden. Typisch voor de engelse labrador is zijn ottervormige staart waarmee hij bij voortduring kwispelt.

type labradors

Schouderhoogte
Reuen tussen de 56 en 57 centimeter.
Teven tussen de 54 en 56 centimeter.

Gewicht
Reuen wegen tussen de 30 en 35 kilo.
Teven wegen tussen de 25 en 30 kilo.

Hoofd
De Labrador heeft een voorname, brede en sterke schedel. De voorsnuit is evenwel middelmatig lang en de stop is dan ook duidelijk zichtbaar. De oren zijn vrij ver naar achteren aangezet en worden hangend gedragen. De ogen zijn middelmatig groot. Het gebit is volledig scharend.

Lichaam
Een rechte rug en brede, korte en sterke lendenen. Labradors hebben een middelmatig lange ottervormige staart. De borst is breed en diep met goed gewelfde ribben, die bedekt worden door een dikkere vacht. De voeten zijn rond en compact met goed gebogen tenen. Indrukwekkende zijn de zwemvliezen tussen de tenen van de Labrador. Hierdoor kan hij juist zo snel zwemmen.

Vacht
Korte vacht. Hij voelt vrij hard aan. De ondervacht is weerbestendig.

vacht labrador

Kleuren
Effen zwart, bruin en geel en inmiddels ook in Nederland de kleuren zilver en charcoal (houtskool)

Karakter
De Labrador is een echte lobbes. Best wel een beetje lomp maar een altijd vriendelijke, aanhankelijke en goedgehumeurde hond. Van nature zijn ze erg sociaal. Werken doen ze graag, het liefst voor hun baas. En ook zijn ze gehoorzaam en meegaand. Deze honden zijn evenwel pas op late leeftijd volwassen. Dit betekent, een langere puberteit, waarin ze lang speels en onstuimig blijven. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin. Ze kunnen in een kennel maar zeker niet de hele dag en alle dagen.

Sociaal
De socialisatie is ook voor dit ras van belang maar de labrador laat zich redelijk eenvoudig socialiseren. Met soortgenoten gaan deze honden over het algemeen uitstekend om. Vermits goed gesocialiseerd, is de omgang met andere huisdieren, zoals katten zeer goed te noemen. Ten opzichte van kinderen stellen ze zich geduldig en goedmoedig op. Eigenlijk zijn het geen echte waakhonden, sterker nog: Het bezoek wordt zeer hartelijk ontvangen.
labradors sociaal.  

Beweging
Ze hebben wel behoorlijk veel beweging nodig. Labradors zijn fabelachtige zwemmers en apporteren erg graag. Ook voor balspelletjes en lange wandelingen zijn ze altijd te porren. Ze hebben zeker een groot aanpassingsvermogen voor veel omstandigheden en situaties. Ze kunnen daardoor ook in een stad gehouden worden. Wel is het van belang dat er rekening gehouden wordt met hun bewegingsbehoefte.

Opvoeding
Deze honden zijn in vergelijking best eenvoudig op te voeden. Ze zijn erg slim en leren graag iets van hun baas. Wel worden ze pas op latere leeftijd volwassen. Dit houdt in dat ze best wel lang ondeugend blijven. Het kan dus even duren voordat ze goed gaan gehoorzamen. De baas moet dus wel over wat geduld beschikken.

Follow by Email
PINTEREST
Instagram
nl_NLDutch
nl_NLDutch